Meny

LÖSNINGAR FÖR SPANNMÅLSHANTERING

Akron levererar kompletta anläggningar för
spannmålstorkning, spannmålslagring och foderframställning.

Akrons system passar utmärkt inte bara för de traditionella spannmålsslagen utan även för t.ex. majs, soja, kaffebönor och jordnötter.

Läs mer

LÖSNINGAR FÖR BIOBRÄNSLE

Idag har Akron ett stort sortiment av olika lösningar för fossilfri uppvärmning av luft, och vi arbetar kontinuerligt med att bredda utbudet och täcka upp närliggande behov.

Att byta bränsle och bli fossilfri är inte bara miljövänligt - det sänker driftskostnaderna också.

Läs mer

FLÄKTLÖSNINGAR

Akron är Sveriges ledande tillverkare av tunga fläktlösningar för alla typer av applikationer inom industri, lantbruk, torklösningar och gruv- och tunnelventilation.

Vi har ett starkt fokus på egen forskning och utveckling, vilket ger oss oöverträffade möjligheter att leverera kundanpassade lösningar optimerade för specifika behov.

Läs mer

Spannmålshantering, Fläktlösningar och produkter för Biobränsle

Akron utvecklar, tillverkar och saluför produkter inom områdena spannmålshantering, biobränslehantering, motorer och fläktlösningar för industri.

Akron har levererat lösningar för torkning, lagring och hantering av spannmål i över femtio år. Vi var pionjärer för luftning av spannmål under lagring och har alltid varit i framkant när det gäller torkning, värme- och fläktteknologi. Med egen utveckling och tillverkning kan vi optimera hela anläggningen för varje kunds specifika behov. Vi har en stark miljöprofil och är helt självförsörjande på såväl värme som elenergi.

Vårt huvudkontor och tillverkning finns i Järpås. Våra produkter är i drift över hela världen.

Utöver namnet Akron ägs varumärkena Svegma och Nirvana. Akron är även generalagent för kanadensiska Westeel samt återförsäljare av spanska Symaga.

             

Spara energi vid virkestorkning!

Spara energi vid virkestorkning!

Akrons premiumfläkt AEC-AER är optimerad för energisnål drift. Fläktens chassi och patenterade fläkthjul är utvecklade specifikt för att minimera förlustkällor. AEC-motorn är utvecklad tillsammans med VEM GmbH och uppfyller samtliga krav man kan ställa på energisparmotorer för virkestorkning.

Läs mer

Ersätt oljepannan

Ersätt oljepannan

Att byta bränsle och bli fossilfri är inte bara miljövänligt - det sänker driftskostnaderna också. Akron erbjuder pellets- och fliseldade varmluftspannor mellan 200kW och 1MW (från 400kW med flis).

Läs mer

Elmotorer

Elmotorer

Akron förfogar över ett av Skandinaviens största lager av motorer och kylvätskepumpar vilket ger möjlighet till snabba leveranser med fördelaktiga priser.

Läs mer

Jobba hos oss

Jobba hos oss

Är du vår nya medarbetare?

Läs mer

Reservdelar & Leveranser

Reservdelar & Leveranser

Har du frågor gällande reservdelar eller leveranser ring 0510-484 126 eller 484 127, vardagar kl 07.00 - 16.00, så hjälper vi dig gärna.

Läs mer